Ahad, 21 Februari 2016

ANTARA MELAYU DALAM DAP YANG TAK SEDAR DIPERGUNAKAN SEKIAN LAMA #scs

Mungkin pak haji di bawah tak sedar bahawa dirinya sedang diperguna oleh DAP dan beliau pula asyik hanyut dibuai hayalan hingga mata dibutakan.

Sangkakala taknak sebut siapa nama pak haji ni dan cukup kalau Sangkakala nyatakan bahawa pak haji ni pernah menjadi calon DAP di kawasan Bakri Johor menentang calon BN namun kalah.


Pak haji ni dalam Roketkini.com mengatakan bahawa jika Melayu faham DAP satu rahmat untuk Malaysia, cuma rahmat yang bagaimana tak pula dinyatakan.

Apa yang disebut hanyalah pak haji ni mendapat kepuasan membantu rakyat dan bukan pendapatan yang dicari.

Habis tu selama hari ni pak haji makan apa? Makan Subhanallah macam para Wali ke?

Untuk makluman pembaca sekalian, ini adalah ciri ciri orang yang agak kebelakang pemikirannya dalam cubaan untuk memesongkan pemikiran rakyat Malaysia.

Kita semua sedia maklum betapa DAP kini dengan rakus seperti di Pulau Pinang menjahanamkan perkampungan Melayu dan India, pak haji ni boleh kata puas membantu rakyat.

Rakyat yang macam mana pak haji bantu? Atau pak haji sekarang sedang cuba membantu DAP untuk menjahanamkan rakyat?

Ayat kata bukan pendapatan yang dicari tu Sangkakala mungkin la percaya sikit sebab ada kemungkinan Pak haji ni dipergunakan oleh cina DAP untuk mencipta kekayaan sedangkan dia sendiri hanya melihat dan kemudian mengucapkan syukur.

Sudah sudah lah tu, Tengku Aziz sendiri dah bagi tau betapa buruknya perangai pemimpin DAP tapi tak sangka pula ada yang sanggup jadi barua kepada DAP hanya semata mata nak dapatkan kepuasan atau puji melambung ni ada udang sebalik batu.Tiada ulasan: