Isnin, 17 Oktober 2016

LEBIH RELA TENGOK KARTUN DARI MELAWAT KAWASAN BENCANA @NajibRazak @NohOmar

Seperti apa yang Sangkakala tulis dalam artikel sebelunlm ini, beberapa kawasan khususnya di persisiran pantai di Malaysia termasuk Selangor kini dalam keadaan berjaga jaga berikutan fenomena air pasang besar yang akan melanda hingga membuatkan beberapa buah keluarga terpaksa dipindahkan ke tempat yang lebih selamat.

Negeri Selangor juga memperlihatkan pemindahan ini berlaku demi keselamatan penduduk yang bakal terlibat dalam bencana yang kemungkinan besar akan berlaku.

Azmin Ali selaku Menteri Besar juga telah meminta bantuan peruntukan sebanyak RM 300 juta bagi menaiktaraf benteng di beberapa kawasan walaupun kerajaan negeri mempunyai rizab bernilai berbillion ringgit.

Tapi bukan itu yang hendak kita bicarakan pada hari ini, apa yang Sangkakala ingin bicarakan ialah dimana Azmin Ali semasa rakyat Selangor dilanda masalah?

Semalam Azmin pergi melihat pameran kartun yang dibuat oleh Zunar yang selama ini terang terang menghina kepimpinan malah negara kita sendiri.


Persoalannya sekarang, apa kepentingan Azmin melawat pameran kartun berbanding rakyat yang sedang menghadapi masalah pada ketika ini?

Adakah Zunar yang memberikan kemenangan kepada Azmin dan kerajaan Pakatan di Selangor?

Atau mungkin Azmin akan terus memberikan perhatian kepada mereka yang tiada kepentingan kepada rakyat berbanding kepada mereka yang memberikan undi kepada Pakatan.
Tiada ulasan: