Khamis, 20 Oktober 2016

AKHRNYA PEMBANGKANG TERPERANGKAP DENGAN FITNAH SENDIRI @NajibRazak @NohOmar #scs14

Esok adalah hari dimana bajet atau belajawan tahun hadapan akan dibentangkan oleh YAB Perdana Menteri di Parlimen.

Sebelum itu lagi sudah kecoh didalam media sosial puak pakatan mengatakan bahawa kadar GST akan dinaikkan sebanyak 2% selepas belanjawan yang bakal dibentang esok.

Persoalannya, adakah ianya betul atau ianya hanyalah fitnah daripada puak pembangkang yang cuba untuk menaikkan kemarahan rakyat?

YB Dato Johari Ghani yang merupakan Menteri Kewangan Ke 2 mengatakan bahawa tidak ada kenaikan cukai GST dan ianya kekal kepada 6% sepertimana sekarang.


Puak pembangkang memang selalu menimbulkan persepsi dan perasaan panik dikalangan masyarakat dimana cerita yang tidak ada akan diada adakan demi untuk mencari publisiti politik murahan.

Yang menjadi kehairanan pula ialah, ada juga segelintir masyarakat yang percaya akan berita berita palsu walaupun kerap kali ianya berlaku dan acapkali ianya dilakukan oleh puak pakatan.

Dengan jawapan Menteri Kewangan Ke 2 ink rasanya sudah tidak ada apa lagi yang hendak diputar belitkan oleh pembangkang tentang isu GST dan puak pembangkang hari ini nampaknya diperangkap dan terperangkap oleh fitnah yang cuba disuntik kedalam pemikiran rakyat.Tiada ulasan: