Ahad, 14 Jun 2015

KLANG DILANDA BANJIR !! MANA MP KLANG DAH LAMA HILANGKAN DIRI

Klang dilanda banjir dan ada penduduk Klang kini tertanya tanya dimana ahli parlimen Klang yang tidak kelihatan agak lama.Hujan lebat yang melanda Klang petang tadi telah membuatkan air melimpah ke jalan.

Ini semua disebabkan oleh sistem perparitan yang tidak diselenggara dengan baik oleh pihak PBT dan Kerajaan Negeri yang kemungkinan mengambil sikap sambil lewa diatas pemantauan serta penyelenggaraan sistem laluan air yang membuatkan air melimpah akibat dari parit serta longkang yang tersumbat.

Banjir sebegini bukan hanya berlaku di Klang, malah turut berlaku juga di beberapa buah kawasan terutamanya di Kajang.

Penduduk yang terlibat di kawasan Klang menanyakan kemana pergi Ahli Parlimen mereka yang menang bertanding pada PRU lepas yang tidak kelihatan dalam membantu untuk menyelesaikan masalah berkenaan.

Untuk makluman, memang sikap ahli parlimen dan ADUN dari PR tidak akan memgambil peduli tentang hal hal yang membabitkan masyarakat lepas mereka menang seperti mana janji yang disebut sebelum PRU berlangsung.

Jadi untuk rakyat Klang khususnya dan Selangor amnya, tunggu PRU akan datang dan tukar semula kepada Barisan Nasional, Insyaallah semua akan diperbetulkan semula.Tiada ulasan: