Khamis, 5 Disember 2013

#tanyaibdil PENGERUSI BMB TAK TIDUR MALAM KERANA CELUPAR @ibdil @khairykj @NajibRazak

Bak kata pepatah Melayu,  terlajak p3rahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya dan dari semalam sampai hari ni, orang yang merasa betapa teruk nya penyakit bila terlajak kata ialah pengerusi Biro Media Baru yang baru dilantik.

Akibat dari keceluparan bahasa beliau, maka boleh dikatakan seluruh jentera maya proBN dan proUMNO malam tadi secara sukarela menulis dan terus menulis yidak kira di laman blog, Facebook,, twitter dan sebagainya semata mata menyahut seruan dari si beruang ni.


Semalam si beruang ni kata para pejuang cyber proBN atau UMNO perlu mengurangkan penulisan tentang politik sebanyak 50% dan selebihnya tulislah tentang 'LIFESTYLE' yang nampak cool kononnya.

Kita alihkan bahasa 'LIFESTYLE' kang bro Mazidul hentam Sangkakala sebab rogol bahasa kebangsaan lak.

Cara hidup, mungkin itu maksud si Beruang ni agaknya, tapi cara hidup yang macam mana tu ye?

Agaknya macam yang si beruang ni selalu buat kot, masuk gambar gambar makan dalam instagram pastu post.

Tapi apa pulak kena mengena cara kehidupan yang asyik makan dan post, ambil gambar post dalam instagram tu dengan politik?

Setahu Sangkakala, bila dah dinamakan penggiat media politik, carahidup atau LIFESTYLE mereka juga adalah politik.

Takde masa la nak post syok sendiri ni.

Tapi mungkin sebab terlampau bangang, jadi siberuang ni pun keluarkanlah kenyataan yang macam tu.

Mungkin lepas ni bila penggiat media ni masukkan carahidup atau LIFESTYLE mereka dalam instagram dan kena pulak dengan selera siberuang ni, maka senanglah tugas dia untuk mengesan lokasi tersebut, gitu ke Ibdil?

Sebab apa Sangkakala kata macam tu? Sebab sibedil beruang sekor ni, kerja dia asyik memasukkan gambar dia dengan anak bini makan makan dan mungkin itu cara sibedil beruang ni berjuang di alam maya dan mengharapkan puak pembangkang khususnya RBA akan melantak sampai jadi obese macam dia dan seterusnya tak mampu berfikir lagi sebab otak dah mengecik, pun sama macam dia.

Ehh..teruk sangat ke Sangkakala kutuk sibedil ni? Tak jugakan? Sebab inilah LIFESTYLE Sangkakala seharian, menulis dilaman blog milik Sangkakala ni dengan menghentam pembangkang, tapi bila pengerusi biro media baru pemuda ni kata "buat masa sekarang ini, pada mereka there is no direction, direction dia orang hari hari nak bidas pembangkang, takkan kerja kita iti hari hari nak membidas pembangkang, takde kerja lain ke? Bagi saya kita pun kena fokus bagaimana hendak membantu rakyat"

Tengok dalam video DISINI

Jadi diatas permintaan itu, maka bermula pada malam tadi ramailah soldadu dan panglima panglima maya telah merealisasikan apa yang beliau hajati iaitu tidak menghentam pembangkang seratus peratus.

Maknanya disini, jika seorang blogger biasanya menulis 4 artikel maka 2 artikel untuk pembangkang dan 2 artikel lagi untuk siberuang ni.

Dan kalau nak diikutkan pula Sangkakala yang kadang kadang menulis sampai 8 artikel kenalah dipecahkan kepada 2, 4 pembangkang dan 4 untuk siberuang, macam tu boleh?

Ok lah..nanti Sangkakala sambung lagi dengan LIFESTYLE siberuang ni pulak, Sangkakala akan pantau instagram dia dan tengok apa yang dia post dalam tu, nanti Sangkakala sebarkan melalui laman blog ni.