Jumaat, 13 Disember 2013

SIAPA SEBENARNYA MENOLAK HUDUD DAN ISLAM ??? PAS ATAU UMNO ???

Mungkin cerita hudud ramai yang kata dah lapuk, basi dan sebagainya, dan tujuan Sangkakala menulis semula kisah hudud dan Islam adalah untuk mengingatkan kita kembali dan mempersoalkan siapa sebenarnya yang menolak Hudud dan juga Islam.


Mungkin ada la dikalangan sesetengah orang mengatakan bahawa PKR dan DAP yang menolak Hudud serta Islam dan tak kurang juga yang mnegatakan bahawa MCA, MIC, Gerakan dan sebagainya.

Tapi pernah ke kita terfikir bahawa yang menolak Islam sebenarnya adalah PAS dan ini cuma disokong oleh PKR dan DAP sebagai rakian sekutu parti mereka.

Kenapa Sangkakala kata macam tu?

Ini buktinya..

Apabila UMNO khususnya Perdana Menteri menawarkan jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNOkepada Ustaz Kazim Elias baru baru ini, yang begitu kuat melompat adalah para pengikut PAS yang secara terus menyerang Ustaz Kazim dengan pelbagai tohmahan.

PAS seolah olah tidak selesa dengan kehadiran Ustaz Kazim didalam UMNO yang mana, Perdana Menteri menawarkan jawataqn tersebut adalah untuk membolehkan Ustaz Kazim membuat teguran secara terus dan menjadi penasihat agama kepada beliau.

Tapi kenapa Ustaz Kazim diserang hebat?

Ada kemungkinan juga, jika ustaz Kazim menjadi Ahli Majlis Tertinggi UMNO maka PAS sudah tidak lagi boleh melemparkan segala tuduhan termasuklah mengatakan bahawa UMNO kafir dan sebagainya.

Begitu juga semasa buku Jingga di keluarkan yang dikatakan akan menjadi roadmap untuk pakjatan pembangkang menerajui kerajaan, tidak ada langsung yang dikatakan Hudud dalam buku tersebut, dan ini juga membuktikan bahawa PAS sendiri tidak begitu mengambil berat tentang hukum Allah ini dan ianya digunakan semata mata untuk tujuan politik murahan dan ianya akan didendang setiap kali menjelang pilihanraya.

Jadi siapa yang menolak hukum Hudud dan Islam sebenarnya sekarang ni? PAS atau UMNO???