Khamis, 15 Februari 2018

MAIN BOLA ATAS PADANG PASIR MERUPAKAN IDAMAN AZMIN ALI @NajibRazak @Zahid_Hamidi @TunFaisal

Pasukan bola sepak negeri Selangor atau The Red Giant merupakan sebuah pasukan bola sepak yang menjadi kebanggan bagi rakyat khususnya peminat bola sepak negeri berkenaan.

Namun apabila tampuk kerajaan bertukar tangan, kekuatan The Red Giant di lihat kian tenggelam apabila pasukan bola sepak berkenaan turut dipolitikkan oleh kerajaan Pakatan yang dipimpin oleh Azmin Ali.

Pasukan ini dinafikan hak mereka untuk bermain serta menjalani latihan di Stadium Shah Alam yang merupakan antara  gelanggang bola sepak terhebat di Malaysia.

Azmin pernah membuat perbandingan dengan pasukan Iraq dengan mengatakan bahawa pasukan negara tersebut tidak mempunyai padang bola namun boleh menjalani latihan di tengah padang pasir.

Sangkakala tunjuk salah satu stadium yang ada di Iraq supaya ianya membuka mata Azmin Ali agar jangan hanya pandai bercakap namun tidak mengetahui apa apa.


Namun kegembiraan terpancar apabila YB Tan Sri Noh Omar dan Juga YAB Perdana Menteri memberi jaminan jika kerajaan Barisan Nasional diberi mandat untuk mentadbir negeri maka stadium berkenaan akan dipulangkan semula kepada FAS dan ini merupakan peluang terbaik kepada rakyat Selangor khususnya peminat bola sepak.Tiada ulasan: