Rabu, 10 Januari 2018

FITNAH YANG MENJADI MAKANAN RUJI PEMBANGKANG @NajibRazak @zahid_hamidi @tunfaisal

Fitnah dan paakatan memang tidak sapat dipisahkan dan itu juga yang membuatkan pemimpin pakatan hari ini tidak kepas dengan beberapa saman fitnah.

Hari ini keluar pula satu cerita berkenaan dengan rombongan lawatan YAB Perdana Menteri ke Arab Saudi yang tular di media sosial.

Dibawah ini adalah kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Perdana Menteri tentang perkara tersebut.

PENJELASAN PEJABAT PERDANA MENTERI MENGENAI LAWATAN KERJA YAB PM KE ARAB SAUDI

PMO MALAYSIA :-

10 JANUARI 2018


Lawatan kerja YAB Perdana Menteri Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak ke Arab Saudi adalah atas jemputan Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud.

Ia bagi membincangkan isu-isu dua hala yang telah dipersetujui kedua-dua negara semasa kunjungan beliau ke Malaysia pada tahun lalu.

Rombongan YAB Perdana Menteri turut disertai oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato’ Sri Jamil Khir,  Datin Sri Rosmah Mansor, Tun Rahah Mohammad Noah, beberapa ahli keluarga, kenalan dan pegawai Perdana Menteri.

Selain itu, adalah menjadi hasrat YAB Perdana Menteri untuk menunaikan ibadah umrah semasa lawatan kerja ini. Dato’ Sri Mohd Najib telah mengajak ahli keluarga beliau dan beberapa kenalan dalam lawatan ini bagi bersama beliau dalam mengerjakan ibadah umrah.

*Adik-adik YAB Perdana Menteri termasuk kenalan beliau yang turut sama dalam lawatan ini telah membuat PERBELANJAAN SENDIRI ke Tanah Suci. Hanya Tun Rahah yang turut bersama Dato’ Sri Mohd Najib dalam perjalanan kapal terbang ke Arab Saudi.*

Nama-nama mereka ini telah dimasukkan dalam senarai rasmi rombongan YAB Perdana Menteri bagi memudahkan urusan pentadbiran dengan pihak Arab Saudi bagi program ibadah umrah.

YAB Perdana Menteri dan ahli rombongan juga telah diberi taraf Tetamu Negara oleh Kerajaan Arab Saudi.

Pejabat Perdana Menteri

1) PMO FACEBOOK

https://www.facebook.com/PMOMalaysia/posts/2011082668907702

2) PMO TWITTER

https://twitter.com/pmomalaysia/status/950961008704565248

Tiada ulasan: