Selasa, 22 Disember 2015

GILIRAN HANIZA TALHA PULA KENCING RAKYAT SELANGOR @NohOmar #smss #scs

Memang bukan kali ni sahaja ADUN Taman Medan ni kencing rakyat di Selangor terutamanya kawasan Taman Medan, sejak dari dulu lagi agaknya itu le rutin beliau.

Cubaan mempertahan tindakan kerajaan negeri Selangor yang meluluskan projek menaik taraf pintu gerbang hingga menelan belanja hampir 10 juta ringgit nampaknya amat daif.


Haniza mengatakan bahawa perbelanjaan menaik taraf pintu gerbang tersebut adalah melalui sumbangan dari orang ramai dan semua penyumbang akan di letakkan nama mereka di pintu gerbang tersebut.

Sangkakala nak tanya sikit, pembinaan pintu gerbang tu dulu dibuat semasa pemerintahan Barisan Nasional, maknanya Barisan Nasional adalah penyumbang terbesar dalam perlaksanaan projek berkenaan dan adalah kerajaan negeri Selangor akan meletakkan nama Barisan Nasional disitu?

Soalan kedua, setiap projek pembangunan di Selangor yang dibawa oleh kerajaan Barisan Nasional selama ini tak pula Sangkakala nampak atau dengar ianya disebut oleh ADUN ADUN kerajaan pakatan di Selangor bahkan ianya ditutup rapi dan kalau boleh buktinya pun dihilangkan.

Jadi alasan begini tak perlu nak sebut la.

Chegu Bard baru baru ni mendedahkan bahawa projek menaik taraf pintu gerbang tersebut dibuat tanpa melalui tender kerana ianya dipersetujui oleh Dewan Undangan Negeri dan apa yang menarik hati Sangkalala, Chegu Bard ada menyebut bahawa GST juga diluluskan oleh Parlimen tetapi kenapa pemimpin Pakatan di seluruh negara menyalak?


Tiada ulasan: