Sabtu, 25 April 2015

PUNCA SEBENAR WAN AZIZAH BERTANDING DI #PRKPermatangPauh TERBONGKAR

Pagi tadi tamatlah sudah proses penamaan calon bagi pillihanraya kecil P044 Permatang Pauh yang melihatkan pertandingan 4 penjuru dimana yang mana masing masing dari BN, PKR, PRM dan Bebas.

Seperti yang telah dijangkakan sebelum ini bahawa Isteri kepada Anwar Ibrahim, pesalah kes liwat terhadap pembantu pribadinya dicalonkan sebagai calon ahli parlimen walaupun pernah menyandang jawatan tersebut dan akhirnya meletakkan jawatan untuk memberi laluan kepada Anwar dengan alasan ingin memberikan ruang dan masa terhadap anak dan cucu.


Wan Azizah pernah memegang jawatan sebagai ahli parlimen dan meletakkan jawatan pada 31 julai 2008 untuk memberikan laluan kepada Anwar Ibrahim dalam pilihanraya kecil.

Kini Wan Azizah kembali sekali lagi apabila Anwar dihumban ke dalam penjara akibat daripada kegiatan luar tabii beliau yang memperuntukkan hukuman selama 5 tahun dan dilucutkan keanggotaan sebagai ahli parlimen.

31 Julai 2008 Wan Azizah mwngatakan bahawa beliau mengambil keputusan untuk melepaskan jawatan Ahli Parlimen Permatang Pauh dengan alasan untuk memberikan tumpuan kepada cucu cucu beliau yang sedang meningkat dewasa.

7 tahun berlalu dan mungkin cucu cucu Wan Azizah dah besar sekarang dan ini membuatkan beliau hendak bertanding semula di kawasan Permatang Pauh.

Persoalannya sekarang, tidakkah ada dalam PKR calon calon yang berkredibiliti selain dari calon recycle yang dah kerap sangat berbohong pada rakyat ni?

Dulu kata nak bela cucu, akhirnya bertanding di DUN Kajang dengan harapan nak menjadi Menteri Besar dan kini bertanding semula di kawasan Permatang Pauh.

Agaknya memang dalam PKR atau PR, satu satu kerusi parlimen hanya akan menjadi kerusi pusaka kepada kaum keluarga dan orang lain selain dari itu hanya mampu untuk melihat dan jangan sesekali berangan untuk menjadi calon di kawasan berkenaan.

Kepada pengundi di Permatang Pauh, rasanya sudah sudah la tu, tak payah bagi muka pada parti kaum keluarga ni, dah cukup le kena temberang dari masa Wan Azizah menjadi Ahli Parlimen kawasan tersebut, dan kali ni kena tukar bagi Barisan Nasional pulak menjadi peneraju.Tiada ulasan: