Selasa, 17 April 2018

NAJIB RAZAK BERI RASUAH KEPADA PEMANDU TEKSI KATA PEGUAM PEMBANGKANG @NajibRazak @Zahid_Hamidi @TunFaisal #HebatkanNegaraku #KekalNajib #Negaraku #Malaysia

YAB Datuk Seri Najib Tun Razak baru baru ini memberikan bantuan kepada pemandu teksi sebanyak RM 800 bagi setiap pemandu yaang berjumlah seramai 67 ribu orang dan kenaikan gaji kepada penjawat awam seluruh negara.

Ini adalah bukti bahawa kerajaan Barisan Nasional selama ini tidak pernah terlepas pandang kepada golongan pemandu teksi dan menghargai penjawat awam yang membantu kerajaan memberikan khidmat kepada rakyat.

Tapi bagi pihak pembangkang pula, ianya dilihat sebagai rasuah sepertimana yang disebut oleh peguam Pakatan Harapan yang meminta agar Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia mengambil tindakan terhadap YAB Perdana Menteri.

Kadang kadang Sangkakala terfikir sejenak, adalah sukar bagi kerajaan Barisan Nasional kini untuk memberikan bantuan kepada rakyat kerana semuanya akan dianggap sebagai rasuah.

Tapi daoam masa sama mungkin peguam Pakatan ini boleh juga mengesyorkan kepada pihak SPRM supaya menyiasat dan mengambil tindakan terhadap Menteri Besar Selangor, YAB Datuk Seri Azmin Ali yang baru baru ini memberikan bantuan berupa komputer riba, IPad serta wang yang berjumlah lebih dari 2 juta ringgit.


Mungkin Hanif Khatiri selaku peguam pembangkang juga perlu meminta pihak SPRM menyiasat Azmin Ali dalam pemberian berupa komputer riba, IPad serta wang kepada rakyat dan begitu juga dengan bantuan lain seperti Kad Peduli Sihat dan sebagainya.

Adakah pemberian Azmin itu tidak dianggap sebagai rasuah oleh Hanif Khatiri?

Jadi disini Sangkakala harap Hanif janganlah bersikap berat sebelah dan kaji dulu bantuan yang diberikan oleh kerajaan pusat adalah untuk keperluan rakyat dan bukan berkepentingan sesuatu.Tiada ulasan: