Khamis, 5 April 2018

BELUM SEMPAT BUBAR PARLIMEN !! PPBM BUBAR DULU !! @NajibRazak @Zahid_Hamidi @TunFaisal

Belum sempat Perdana Menteri bubar parlimen, hari ini parti Peribumi Bersatu Malaysia atau Bersatu atau lebih popular dengan nama BUNGA yang diberikan oleh netizen dibubarkan sementara.

Perkara tersebut telah disahkan oleh Ketua Pengarah ROS yang selama ini telah berkali kali memberikan amaran kepada PPBM untuk melengkapkan dokumen seperti yang diperlukan oleh ROS.


Tapi seperti biasa, PPBM memang menunggu masa untuk dibubarkan oleh ROS dan dengan itu, maka mereka (PPBM) boleh memohon simpati dengan mengatakan PPBM dianiaya dan dizalimi oleh kerajaan melalui ROS.

Jika fitnah ini dilemparkan dan Sangkakala yakin ianya akan berlaku, maka rakyat perlu sedar bahawa UMNO juga pernah di bubarkan dan diklasifikasikan sebagai pertubuhan haram pada tahun 1988.

Ini jelas menunjukkan bahawa tidak ada sesiapa yang kebal daripada undang undang dan ianya terpakai kepada semua termasuk parti yang memerintah atau menjadi komponen parti memerintah.

Dalam kes PPBM, sudah terlalu banyak aduan diterima oleh ROS daripada ahli akar umbi tentang kegagalan parti tersebut dalam mengikuti perlembagaan parti dan ekoran dari itu, ROS juga telah meminta PPBM supaya mengemukakan dokumen atau minit mesyuarat cawangan, bahagian dan pusat PPBM.Tiada ulasan: