Ahad, 15 April 2018

KEBODOHAN PENGIKUT TUN MAHATHIR TAK DAPAT DIBENDUNG LAGI @NajibRazak @Zahid_Hamidi @TunFaisal #Negaraku #kekalnajib #KN

Mungkin sesetengah pihak khususnya pembangkang agak gemar atau suka dengan penyebaran fitnah dan kerana itu jugalah mereka beriya iya menolak akta Anti Berita Tidak Benar yang diluluskan oleh parlimen baru baru ini.

Itu baru dilihat daripada satu sudut dan dari sudut yang lain pula, ada juga pengikut Pakatan khususnya yang menjadi pengikut Tun Mahathir terpaksa memunjukkan kebodohan hanya semata mata untuk mendapat publisiti murahan.

Sepertimana yang dilakukan oleh admin page facebook Kami Sayang Tun Mahathir yang mengatakan bahawa sebuah kapal terbang telah membawa pengundi dari luar seramai 60 ribu orang dengan menaiki sebuah pesawat.


Pesawat yang diberinama Antonov An-225 Mriya, pesawat gergasi Ukraine itu pernah mendarat 2 kali di KLIA pada tahun 2007 dan 2016 dan ini adalah kali ke 3 pesawat berkenaan mendarat di KLIA setelah setahun direhatkan untuk kerja kerja menaik taraf.

Yang membuatkan Sangkakala mengatakan admin Page Kami Sayang Tun Mahathir menunjukkan kebodohan melampau ialah apabila mereka mengatakan bahawa pesawat berkenaan membawa 60 ribu pengundi Bangladesh mendarat di KLIA.

Pesawat Antonov adalah sebuah pesawat kargo sepenuhnya dan ianya mampu untuk membawa muatan seberat 640 tan dan bukannya pesawat penumpang untuk membawa pengundi Bangladesh seperti mana yang didakwa oleh blog SuaraRakyat dan kemudian dikongsi oleh Page seperti dalam gambar diatas.

Punya taksub untuk menunjukkan kesalahan Barisan Nasional sampai terlupa untuk mencari fakta fungsi sebenar pesawat tersebut.
Tiada ulasan: