Selasa, 6 September 2016

KANDUNGAN MESYUARAT CEC DAP YANG PERLU DIFIKIRKAN OLEH ORANG MELAYU @NajibRazak @NohOmar #scs14

Berikut adalah inti pati apa yang terkandung dalam mesyuarat CEC DAP yang berlangsung pada 31 Ogos 2015.

Democratic Action Party (DAP) berazam untuk menang besar pada Pilihanraya Umum ke 14 nanti. Maka mereka perlu merangka strategi yang antara lain adalah; 

1. Memecah belahkan perpaduan di kalangan orang-orang Melayu. Sehingga kini  DAP berjaya memecah belahkan parti PAS. Keyakinan rakyat terhadap UMNO perlu dihakis semaksima yang boleh kerana setelah #BERSIH4.0, orang-orang Melayu dilihat semakin menjauhi parti-parti pakatan pembangkang, terutamanya apabila gambar-gambar dan video pemimpin-pemimpin mereka dipijak dan diperlakukan dengan sehinanya tersebar luas di media sosial.

2. DAP perlu memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada Parti Amanah Negara (PAN) yang didokongi oleh para pemimpin Gerakan Harapan Baru sebagai pilihan lain bagi meraih sokongan dan undi Melayu. DAP sedar bahawa PKR sudah dianggap tidak relevan kepada orang-orang Melayu setelah Langkah Kajang dan terbaru skandal DEIG dikritik hebat oleh DAP dan PAS di sidang DUN Selangor.

3. Konglomerat nasional 1MDB berperanan membantu Bumiputera menceburi bidang perniagaan pada skala besar, sama seperti PETRONAS yang banyak membantu kerajaan dan orang-orang  Melayu.

Sebagai konglomerat nasional baru, 1MDB begitu cemerlang  membantu meningkatkan perniagaan umat Islam, Melayu, dan Bumiputera. Ia menjadi menjadi saingan yang.cukup kuat kepada kaum Cina. 

Atas sebab itu, 1MDB mesti dimusnahkan dengan apa cara sekalipun dan diberikan persepsi negatif kepada rakyat, samada dengan memperalatkan pemimpin-pemimpin UMNO anti Najib atau mana-mana penjawat-penjawat awam yang memiliki kedudukan yang tinggi. 

 4. Para pemimpin-pemimpin UMNO perlu diserang secara berterusan dan diberikan persepsi negatif seperti suka makan rasuah, mengamalkan kronisme, sombong, menyeleweng dan sebagainya. 

5. Proses perkaderan melalui Sekolah Demokrasi perlu melahirkan seramai mungkin pemimpin pelapis muda Melayu bagi menghancurkan pimpinan utama UMNO khasnya Perdana Menteri  sehingga berjaya memburukkan, memfitnah dan menghasut ke tahap menaikan kebencian terhadap mereka dengan  perbagai cara secara besaran. 

6. Siri-siri demonstrasi BERSIH perlu diteruskan dan slogan ABU - "Asal Bukan UMNO" perlu dimainkan selalu di dalam media sosial supaya rakyat khasnya generasi muda terus membenci kerajaan Malaysia yang diterjui oleh UMNO. 

7. BERSIH 4 dilihat gagal  apabila majoriti peserta yang hadir  adalah kaum Cina. DAP perlu merangka dan menganjurkan BERSIH 5 sebelum PRU 14 dengan penyertaan majoriti Melayu pula.

8. Parti  DAP perlu merangka pelan bertindak yang berkesan dan berterusan bagi memecah belahkan hubungan UMNO dan parti-parti komponen Barisan Nasional yang lain sebelum PRU 14. Perpecahan dalaman MIC dan MCA perlu diambil kesempatan dengan melobi pemimpin-pemimpin mereka yang kecewa menyertai DAP di samping terus memainkan peranan menghasut bagi memecah belahkan para pemimpin dan penyokong antara pro Tun Dr. Mahaathir Mohamed, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Dato' Seri Mohd Najib Abd Razak dan fraksi-fraksi lain. 

9. Sumbangan dana RM2.6 Billion kepada Perdana Menteri perlu diberikan persepsi negatif kepada rakyat kerana ia amat merbahaya kepada DAP dan parti-parti pakatan dalam menghadapi PRU 14. Selama ini DAP berbangga kerana ramai pemodal, kapitalis dan jutawan Cina tidak lagi memberi sumbangan dan menderma kepada UMNO Barisan Nasional bagi membiayai kegiatan politik mereka. 

10. Goods and Services Tax (GST) dianggap sangat sistem percukaian yang sangat membahayakan perniagaan kaum Cina pada jangka masa panjang memandangkan ia.begitu terperinci, efisien dan setiap butiran transaksi perlu direkodkan dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Kaum Cina tidak dapat lagi melarikan diri dari cukai dan para peniaga perlu menaikkan harga barangan dan perkhidmatan bagi menanamkan kebencian rakyat terhadap Kerajaan Malaysia. 

11. Jutawan-jutawan dan tokoh-tokoh konglomerat Melayu seperti Tan Sri Syed Mokhtar al-Bukhary perlu diserang habis-habisan kerana mereka banyak membantu orang-orang Melayu dari sudut pendidikan, kebajikan serta perniagaan. 

Produk dan keluaran milik umat Islam Melayu dan Bumiputera perlu dihapuskan dan dimusnahkan perniagaan mereka dan sebarang usaha membangunkan perniagaan Melayu seperti Low Yat 2 perlu ditentang dan diberikan gambaran negatif.

Jika sampai ke tahap ini pemiiran orang Melayu masih lagi tidak sedar dan tidak mahu mengambil tindakan, maka jika kemenangan berada di tangan mereka pada PRU 14 nanti akan.menyaksikan bahawa orang Melayu akan berada di kaki lima.Tiada ulasan: