Ahad, 20 September 2015

A SAMAD SAID SASTERAWAN YANG DAH NYANYUK TAPI LAMBAT MAMPUS

A.Samad Said yang merupakan Sasterawan Negara nampaknya dah nyanyuk akibat usia tua, tapi belum lagi sampai masa untuk direntap nyawanya oleh Malaikat Maut.

Mungkin Tuhan mahu melihat sejauh mana mamat tua ni nak jadi BARUA kepada bangsa asing dan mengkhianati bangsanya sendiri.


A.Samad Said nampaknya mula menghina seni orang Melayu dengan mengatakan bahawa ilmu persilatan tidak lagi relevan kerana zaman sekarang pertempuran adalah menggunakan senjata api yang boleh digunakan dari jarak jauh.

Nak tanya sikit pada Malaysia 'DRUNKEN MASTER' ni, dia tau atau tidak apa itu ilmu persilatan? Atau dia sendiri belum pernah rasa makan nasi pakai straw kesan dari penangan silat?

Setahu Sangkakala, ilmu persilatan bukanlah untuk pergaduhan, tetapi lwbih menjurus kepada semangat juang yang tinggi dalam diri, kalau itu pun tak tau, macam mana boleh dapat Sasterawan Negara ni?

Walau apa pun, Sangkakala harap mamat tua ni bawa bawa le bertaubat sebab nanti takut ada yang pandai gayong datang mencari pula, awak tu dah tua, susah nanti.1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Entahlah aku berpendidikan Barat. Namun "Hujan Emas di negara orang, Hujan Batu di negara sendiri, Tetap lebih baik dinegara ku sendiri. Aku sanggup kutip batu-batu tersebut dan dengan izin Allah batu itu akan ku jadikan rumah. Tiada bangsa yang perfect. Namun Melayu itu tetap bangsaku!!!