Isnin, 18 Mei 2015

PAS SELANGOR TERUS DIBERIKAN PENGHINAAN OLEH RAKAN SENDIRI

Nampaknya PAS Selangor terus mendapat penghinaan dari rakan mereka sendiri iaitu DAP yang kini terang terang cuba menghalang pelaksanaan HUDUD di Kelantan.


Teng Chang Kim yang juga merupakan exco kerajaan negeri Selangor seolah olah dilihat membalas dendam terhadap PAS di Selangor apabila menghalang muktamar PAS dilangsungkan di negeri tersebut.

Ini semua gara gara kecaman yang diberikan terhadap Lim Kit Siang oleh beberapa orang pemimpin PAS ekoran ceramah yang menentang HUDUD dibuat di Kelantan baru baru ini.

Mursyidul Am PAS, Datuk Harun Din sendiri melabelkan Kit Siang sebagai biadap dengan mengadakan ceramah tersebut.

Anak kepada Allahyarham Datuk Nik Aziz, Nik Abduh juga turut mengecam tindakan Kit Siang yang berceramah di negeri Kelantan.

Tapi kenapa Selangor pula yang menerima akibat? Bukankah PAS Selangor merupakan salah satu parti dan juga merupakan pemenang kerusi terbanyak iaitu sama banyak dengan DAP (15 kerusi) tetapi memberikan kuasa Menteri Besar kepada PKR dan Azmin diletakkan sebagai Menteri Besar.


Nampaknya PAS Selangor memang tak tau malu dengan apa yang dlilakukan oleh DAP Selangor jelas menunjukkan bahawa kehadiran PAS tidak dipandang walaupun lebihan kerusi membolehkan mereka menjadi Menteri Besar.1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sudah lama puak Pas Haramjaddah Penjual Agama di liwat oleh Dap & PKR.

Macam nie ker rupa pemimpin & parti yg nak jaga Islam?

Penjual agama Pas akan selamanya membiarkan mereka dibuli & dihina oleh Dap & Pkr.

Mereka bangga dilakukan sedemikian rupa.