Isnin, 30 Julai 2012

MASJID JADI MEDAN PEMBANGKANtG BERPOLITIK

Pada hari Jumaat lepas seorang rakan Sangkakala telah menghantar dua keping gambar seperti yang diatas kepada Sangkakala.

Beliau mengatakan bahawa gambar ini diambil di salah sebuah masjid dalam negeri Selangor.

Kenapa boleh jadi begini? Selama ini Pakatan Rakyat sebelum memerintah mengatakan bahawa kerajaan barisan Nasional telah menggunakan surau dan masjid untuk berpolitik walau pun pada hakikatnya tidak terjadi sebegitu.

Kini apa bila Pakatan Rakyat berjaya memerintah di negeri Selangor, mereka telah menggunakan masjid-masjid serta surau-surau untuk berpolitik.

Walaupun hanya meletakkan akhbar politik mereka di masjid-masjid, ianya sama juga seperti berpolitik dan ini sama sekali tidak sepatutnya berlaku.

Masjid adalah rumah Allah yang suci dari segala kegiatan kecuali kegiatan keagamaan bagi agama islam dan tidak sama sekali untuk berpolitik.

Ini adalah salah satu kegagalan yang ditunjukkan oleh Pakatan Rakyat dalam corak pemerintahan mereka sepanjang mereka menjadi pemerintah.

Rakyat perlu dan harus sedar dengan kegiatan sebegini dan wajib juga untuk menghalang agar perkara-perkara yang boleh mencemarkan imej atau nama baik masjid-masjid dia seluruh negeri Selangor khasnya dan di Malaysia amnya.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tiada ulasan: