Ahad, 8 Oktober 2017

TUTUP KEGAGALAN !! AZMIN ALI CUBA SALAHKAN @nohomar DALAM ISU ROBOHKAN RUMAH BILAL @NajibRazak

Makin lama Sangkakala tengok makin kurang cerdik kenyataan kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Besar Selangor.

Dalam kes perobohan rumah dua orang bekas pegawai Masjid Lapangan Terbang Antarabangsa Subang baru baru ini, Azmin dilihat menyalahkan Menteri Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Kesejahteraan Bandar, Tan Sri Noh Omar yang juga merupakan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor.


Setahu Sangkakala, 2 kali memorandom di hantar ke Pejabat Menteri Besar namun ianya di pandang sepi dan langsung tidak diendahkan oleh Azmin hinggalah kediaman mereka dirobohkan baru baru ini.

Jika Azmin ingin menyalahkan Noh Omar kononnya tanah tersebut adalah milik sebuah Syarikat melalui pajakan dan tanah tersebut atas nama Penguasa Tanah Persekutuan, rasanya adalah amatlt tidak tepat.

Ini kerana, Azmin adalah penguasa tanah dalam negeri Selangor dan beliau mampu untuk menahan atau menghalang perobohan kediaman ini sehinggalah dua buah keluarga ini mendapat kediaman yang baru.

Tapi oleh kerana keangkuhan Azmin sendiri, maka kedua dua keluarga ini diperlakukan tidak seperti manusia oleh kerajaan negeri hingga sanggup membiarkan pihak Pejabat Tanah dan Daerah mengambil tindakan perobohan.

Selaku orang yang berkuasa di dalam negeri, adalah amat mustahil jika Pegawai Daerah tidak mempedulikan arahan dari Azmin jika Menteri Besar itu menghalang Penguatkuasa Tanah daripada melakukan perobohan kediaman berkenaan.

Setelah kedua dua rumah itu dirobohkan, barulah Azmin bersuara dengan memberikan kediaman berupa rumah PPR di Seksyen 8 Kota Damansara sedangkan Yang Berhormat Datuk Hajah Halimaton ( ADUN Kota Damansara) telah pun membuat rundingan dengan pihak KPKT bagi mendapatkan kediaman sewa beli di PPR Lembah Subang 2.

YB Halimaton juga telah menghantar surat permohonan pengangguhan perobohan namun penguatkuasa dibawah kerajaan Azmin Ali langsung tidak memberikan maklumbalas kepada surat berkenaan.

Ini rupa kerajaan yang melaungkan slogan Pedulu Rakyat dan Negeri Berkebajikan? Peduli yang bagaimana dan Kebajikan yang macam mana sedang di jalankan oleh kerajaan di bawah Azmin hari ini?

Rakyat hari ini perlu membuka mata dan menilai kerajaan yang mana lebih pedulikan rakyat.Tiada ulasan: