Isnin, 2 Oktober 2017

CUBAAN MEMBERI RASUAH KEPADA SYED SADDIQ @SPRMMalaysia BOLEH AMBIL TINDAKAN

Pagi tadi berlangsung satu sidang media yang dilakukan oleh ketua pemuda PPBM yang mengatakan bahawa beliau menerima tawaran sebanyak RM 5 juta dan peluang melanjutkan pengajian ke Oxford Universiti.


Syed Saddiq juga mendakwa wang sebanyak RM 5 juta itu adalah bagi beliau meninggalkan parti Pribumi yang diikuti oleh beliau kini.

Namun apa yang dilakukan oleh Syed Saddiq sebenarnya akan memakan dirinya sendiri kerana gagal untuk melaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia atau SPRM tentang gejala rasuah.

Atau ada kemungkinan Syed Saddiq hanya ingin mencari publisiti murahan dengan mengatakan kononnya beliau ada ditawarkan wang sebanyak yang disebut dan peluang pengajian dalam sidang berkenaan.

Pihak SPRM perlu memanggil Syed Saddiq untuk disoal siasat bagi mengenal pasti siapa orang yang cuba menyogok beliau bagi meninggalkan parti Pribumi.

Jika didapati Syed Saddiq gagal untuk menyatakan siapa si pelaku berkenaan, Sangkakala rasa SPRM perlu mengambil tindakan tegas kepada Syed Saddiq yang cuba menipu rakyat Malaysia bahawa berlakunya cubaan merasuah beliau.Tiada ulasan: