Jumaat, 13 Oktober 2017

NIZAR JAMALUDDIN CUBA NAK KELIRUKAN RAKYAT PERAK @mbnizar @Zambryofficial @NajibRazak @tunfaisal

Tak habis habis lagi Mantan Menteri Besar yang gagal memerintah Perak ni cuba nak mengelirukan pemikiran rakyat negeri Perak khususnya.

Dalam akaun twitter milik Nizar Jamaluddin, beliau mengatakan bahawa lebih 100 ribu pengundi di Perak tidak mempunyai alamat lengkap dan Nizar ni terus cop mereka sebagai pengundi hantu.


Yang jadi tanda tanya sekarang ni dalam kepala Sangkakala ialah, apa kena mengena pengundi ni dengan politik BN yang dikatakan kotor oleh Nizar?

Adakah Nizar cuba mengatakan bahawa pengundi ini di daftarkan oleh Barisan Nasional?

Setahu Sangkakala, sekarang agen daftar pemilih tidak lagi diberikan kepada parti politik tetapi ianya diuruskan oleh Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia.

Jadi apa kaitan pula pengundi yang alamatnya tidak lengkap ni dengan Barisan Nasional?

Setiap orang berhak untuk mendaftarkan diri sebagai pemilih dan itu adalah kewajiban setiap rakyat yang berumur 21 tahun keatas.

Bukan hanya pengundi yang mengundi Barosan Nasional, malah yang mengundi pakatan juga mendaftarkan diri.

Jadi disini, adakah Nizar mempunyai apa apa bukti bahawa jumlah pengundi yang disebutkan oleh beliau itu mengundi Barisan Nasional?

Jika tiada bukti, bagaimana pula Nizar boleh kata tolak politik Barisan Nasional kerana wujudnya pengundi yang disebutkan oleh beliau.

Nizar Jamaluddin gagal mempertahankan kerusi Menteri Besar apabila dua orang ADUN Pakatan bertindak menjadi ADUN bebas semasa beliau menjadi Menteri Besar hingga membuatkan Pakatan hilang majoriti dalam Dewan Undangan Negeri Perak.

Satu lagi, biasanya hanya yang terdesak sahaja sanggup buat kerja kotor dan yang terdesak untuk menang sekarang ni di Perak adalah Pakatan sebab kerajaan sedia ada di Perak kini ialah Barisan Nasional.Tiada ulasan: