Isnin, 16 Oktober 2017

TERSALAH FAKTA !! BEKAS PENGERUSI SPR KUTUK TUN MAHATHIR BERDEPAN @NajibRazak @tunfaisal

Oleh kerana terlalu taksub kononnya nak menunjukkan Barisan Nasional tak baik, bekas Pengerusi SPR tersalah fakta dan secara tak langsung menunjukkan betapa buruk perangai Tun Mahathir semasa zaman pemerintahannya.


Tan Sri Ab. Rashid mendedahkan bahawa beliau meluat dengan boss lamanya kerana memberikan peruntukan yang sedikit kepada pengundi tapi menerima habuan yang besar.

Untuk makluman, Tan Sri Rashid menjadi Pengerusi SPR pada tahun 2000 dan tamat pada tahun 2008 dan Datuk Seri Najib menjawat jawatan Perdana Menteri pada tahun 2009.

Jadi boss yang mana cuba didedahkan oleh Tan Sri Rashid?

Untuk pengetahuan, semasa era pemerintahan Datuk Seri Najib, sistem penggunaan dakwat kekal untuk pilihanraya diperkenalkan hanya semata mata untuk mendapat ketelusan dalam pilihanraya.

Semasa zaman Tun Mahathir, beliau tidak pernah melaksanakan apa apa penambahbaikan untuk sistem pilihanraya di Malaysia.

Sekarang ni siapa lebih telus?

Naib Presiden Peribumi itu mungkin juga sudah beransur ansur hilang ingatannya kerana faktor usia dan bagi Sangkakala, jika Tan Sri Rashid benar benar ikhlas, beliau sudah mengambil jalan tengah semasa menjawat jawatan Pengerusi SPR dan bukannya membuka aib diri sendiri selepas pencen.Tiada ulasan: