Jumaat, 4 April 2014

@NajibRazak KETURUNAN SYED YANG KURANG AJAR !!! ELOK DIREJAM SAMPAI MATI @tunfaisal

Sangkakala rasa kalau orang yang dilahirkan dari keturunan Syed ni adalah keturunan yang baik baik dan boleh dikatakan dari golongan bangsawan.

Tapi apa yang menyedihkan ialah bila ada keturunan Syed yang memalukan darah keturunan mereka sendiri dengan melakukan perkara perkara diluar batasan manusia.


Sepatutnya bila dah ada darah dari keturunan baik baik ni akan lebih cenderung untuk berbuat kearah kebaikan bukannya kearah yang merosakkan.

Cuba tengok gambar diatas, Syed Saifullah nama yang cukup bagus diberikan oleh kedua ibu bapa kepada pemilik akaun facebook tersebut tetapi telah merosakkan nama dan keturunan sendiri.

Kenapa perlu buat sampai begitu dalam laman media sosial? Cuba bayangkan kalau gambar sama dibuat tapi menggunakan gambar ibu kepada pemilik akaun tersebut, apa perasaan beliau?

Kalau betul terlalu marah dengan Datin Seri Rosmah,  Sangkakala rasa itu bukanlah cara untuk melempiaskan nafsu amarah kepada mana mana individu.

Adalah lebih baik jika kita berdoa kepada Allah supaya mereka yang kita rasa telah melalukan kesilapan agar kembali ke pangkal jalan.

Tapi dalam kes sebegini, Sangkakala tak nampak dimana kesalahan Datin Seri Rosmah kepada pemilik akaun, adakah Datin Seri Rosmah telah melakukan sesuatu ketas beliau atau mengganggu gugat kehidupan beliau?

Rasanya tidak sama sekali, cuma ada terlalu banyak spekulasi yang dilakukan oleh pembangkang hingga membuatkan pengikut mereka melakukan sesuatu yang Sangkakala lihat amat jahat dan hina.

Kepada pemilik akaun bernama Syed ni bawa bawa lah bertaubat sebab takut nanti bila mati tak sempat nak minta ampun, kan ke susah nanti, sampai ke hari akhirat membawa dosa.

Walau bagai mana pun Sangkakala mendoakan agar pemilik akaun ini satu hari nanti akan menerima nasib atau kekecewaan sebagaimana anak kepada ibu yang dimaksudkan oleh Syed Saifullah ni dan ingat satu perkara bahawa balasan Allah sekarang tidak lagi perlu kita tunggu di akhirat, didunia juga sudah pasti akan ditunjukkan.Tiada ulasan: