Khamis, 13 Julai 2017

@AzminAli PERLU CERMIN DIRI SEBELUM KATA @NohOmar SEBAGAI TANDINGAN ATAU TIDAK @NajibRazak.@Zahid_Hamidi.@tunfaisal

Nampaknya Menteri Besar Selangor yang mendapat kuasa dari linangan air mata rakyat masih tak sedar diri lagi.

Merampas jawatan Menteri Besar setelah mengambil kesempatan diatas permasaalahan Tan Sri Khalid Ibrahim nampaknya melupakan Azmin siapa dirinya sendiri.


Baru baru ni kecoh kononnya Azmin Ali jika mahu berpindah ke kawasan parlimen yang lain akan memilih parlimen Pekan sebagai kawasan tandingan.

Ekoran perkara tersebut, Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor yang juga merupakan ahli parlimen Tanjung Karang mencabar Azmin untuk bertanding di kawasan beliau.

Sebagai Menteri Besar, Azmin Ali seharusnya berani menyahut cabaran Tan Sri Noh dan bukannya membuat kenyataan BACUL dengan mengatakan bahawa Tan Sri Noh bukan tandingan beliau.

Kalau nak diikutkan, Tan Sri Noh telah menjadi ahli parlimen selama 5 penggal dan berkhidmat di bawah 3 Perdana Menteri dan memegang beberapa posisi penting dalam kerajaan daripada Setiausaha Parlimen hinggalah ke jawatan Menteri.

Tapi Azmin Ali pula hanya mampu memegang jawatan Menteri Besar setelah Khalid Ibrahim difitnah dan sepatutnya Wan Azizah yang menjadi Menteri Besar akhirnya menggigit jari.

Berkenaan dengan perjawatan dalam parti pula, adakah Azmin layak untuk bertanding melawan Presiden UMNO? Sedangkan beliau hanyalah Timbalan Presiden dan itu pun atas dasar sesuatu yang diberikan oleh Anwar Ibrahim dan perkara ini pernah didedahkan oleh Datuk Nala Karupan.

Bagi Sangkakala pula, satu persoalan timbul dalam hati, adakah Azmin sudah mula mengintai jawatan Presiden PKR dimasa akan datang?

Semua orang tahu bahawa Azmin Ali pernah bercita cita untuk merampas jawatan presiden PKR sehingga Anwar Ibrahim pada ketika itu belum dipenjarakan atas tuduhan meliwat mecalonkan diri untuk menentang Wan Azizah yang juga merupakan isteri beliau semata mata mahu mengekang kemaraan Azmin Ali dalam parti?

Dan kini apabila Anwar berada didalam penjara, maka cita cita Azmin bakal tercapai sikit masa lagi.

Oleh itu, Azmin Ali tak perlulah nak menonjolkan diri beliau begitu hebat sekali dan jika sudah merasakan diri tu hebat, maka cubalah dulu menyerahkan diri ke parlimen Tanjung Karang sebelum ke Pekan.


Tiada ulasan: