Jumaat, 9 Jun 2017

AZMIN ALI IDAMKAN JAWATAN PM JIKA PAKATAN MEMERINTAH @NajibRazak @NohOmar

Game of Politics, itu yang selalu diamalkan oleh Menteri Besar Selangor sekarang dalam usaha untuk mencapai cita cita beliau untuk mendapatkan kuasa dan jawatan dalam kerajaan.


Seperti apa yang berlaku semasa pemilihan PKR, Anwar Ibrahim yang pada ketika itu masih bebas terpaksa menawarkan diri untuk bertanding merebut jawatan presiden PKR ekoran ada ura ura yang nenunjukkan bahawa Azmin akan memberikan persaingan terhadap Wan Azizah.

Dan adalah agak mustahil jika Anwar mahu bertanding merebut jawatan memandangkan Presiden PKR tersebut adalah isteri beliau sendiri dan apa yang kita nampak ialah, ianya semata mata untuk mengekang kemaraan Azmin yang akan menyelinap masuk dalam senyap.

Sama juga situasi sekarang yang hangat diperkatakan iaitu siapa akan menyandang jawatan Perdana Menteri, PKR menamakan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri walaupun dalam konvension PKR, Tun Mahathir dilihat tidak mengangkat placard nama Anwar sebagai Perdana Menteri.

Semua orang tahu kini Anwar Ibrahim berada dalam penjara atas tuduhan meliwat pembantu pribadinya satu masa dulu dan adalah amat mustahil untuk menjadikan Anwar sebagai Perdana Menteri.

Peluang ini sebenarnya diintai oleh Azmin Ali selaky orang nombor 2 dalam PKR dan situasi sama pernah berlaku di Selangor apabila langkah Kajang dibuat untuk menaikkan Wan Azizah sebagai Menteri Besar akhirnya dipintas oleh Azmin yang mencuri peluang dalam kemelut kontroversi Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim pada ketika itu.

Jadi disini jika Azmin mengatakan bahawa beliau tidak berminat atau belum bersedia menjadi Perdana Menteri, maka perlu dilihat bahawa ia adalah sebaliknya.Tiada ulasan: