Rabu, 17 Ogos 2011

MB SELANGOR MENGGELETAR


Menteri Besar Selangor tunduk dengan dengan desakan beberapa ADUN Selangor yang beragama Kristian yang meminta TS Khalid Ibrahim untuk memohon maaf berikutan serbuan JAIS terhadap sebuah Gereja di Damansara baru-baru ini.

Antara yang mendesak MB Selangor untuk memohon maaf terdiri dari Ronnie Liew, Dr Xavier Jayakumar, Teressa Kok dan Elizabeth Wong.

Tapi apa yang kita perhatikan hari ini, tidak ada langsung kepimpinan PAS yang berani bersuara menyatakan sokongan terhadap Datuk Dr Hassan Ali dan juga JAIS dalam melaksanakan undang-undang.

Ini ke yang dikatakan untuk menegakkan hukum Allah? Hingga ada umat islam yang berbuka di Gereja tetapi diserbu oleh penguatkuasa dan dibiarkan saja oleh pemimpin yang mengatakan mereka pejuang agama islam yang sejati?

Datuk Dr Hassan Ali juga mungkin telah merasakan bahawa beliau tersalah memilih parti dalam perjuangan politik.

Lagi satu kita boleh lihat, PAS tidak pernah melakukan desakan kepada pihak Gereja untuk memohon maaf terhadap keterlanjuran mereka dalam kes tersebut.

Sangkakala merasakan PAS memang telah banyak terpesong dari landasan perjuangan mereka selama ini.

Kepada pengikut-pengikut PAS, Sangkakala sarankan untuk memilih perjuangan yang benar dengan memilih UMNO sebagai wadah perjuangan. Sebuah parti yang selama ini berjuang untuk agama dan bangsa.


Tiada ulasan: