Rabu, 6 Januari 2016

ISU #2KERJA !! HANIZA TALHA DAH LAMA MALUKAN NEGARA #SCS


Baru baru ni heboh apabila YB Dato Ahmad Maslan menyarankan supaya buat 2 kerja bagi menampung kos sara hidup yang semakin meningkat.

Ramai yang menyokong saranan tersebut dan tak kurang juga yang mengecam walaupun Timbalan Menteri Perdagangan itu mengatakan bahawa 2 kerja tersebut adalah kerja sampingan seperti berniaga secara online.

Tapi memang orang Malaysia ni biasa mendengar perkara yang tak berapa jelas dan ini termasuklah Ahli Parlimen Ampang, Zuraida hingga mengatakan Ahmad Maslan memalukan negara.

Dalam Zuraida mengatakan bahawa Ahmad Maslan memalukan negara, pada tahun 2011, Timbalan Ketua Wanita PKR pusat yang juga merupakan adun Taman Medan, pernah mengatakan perkara sama.

Sekarang ni Sangkakala nak tanya pada Zuraida yang sinonim dengan nama Mak Lampir, adakah kenyataan Haniza Talha tidak memalukan negara? Apakah kenyataan tersebut tidak menjadi persoalan dan kutukan serta kritikan puak puak pembangkang?

Kalau kenyataan Ahmad Maslan memalukan, kenyataan Haniza juga memalukan dan ini dilakukan 5 tahun yang lepas.

Peringatan untuk Zuraida, lain kali kalau nak kritik, tengok kiri dan kanan, pastikan rakan sepasukan tak pernah keluar apa apa kenyataan serupa.Tiada ulasan: