Isnin, 24 Januari 2022

LAYAKKAH SYED ALI AL-HAMBSHEE BERSUARA?? @DrZahidHamidi

Hari ni bekas Ketua UMNO Bahagian Cheras yang pernah melarikan diri dari UMNO selepas kekalahan Barisan Nasional pada PRU lepas tampil membuat kenyataan supaya Presiden UMNO digantikan dengan YAB Datuk Seri Ismail Sabri.

Sangkakala terpaksa juga la bertanya pada Syed Ali ni, adakah beliau masih lagi layak bersuara untuk mempertikai seorang Presiden parti selepas apa yang beliau lakukan kepada ahli-ahli UMNO bahagian Cheras? 


Kebanyakan ahli UMNO mengetahui bahawa Syed Ali semasa menjadi pemimpin UMNO Cheras merupakan orang kuat Tan Sri Mahiaddin (semasa dalam UMNO) dan adalah tidak mustahil bahawa sehingga sekarang kesetiaan dan ketaksuban beliau masih berkiblatkan Mahiaddin.

Dan lagi satu, kebanyakan ahli dan pemimpin UMNO mengetahui bahawa Syed Ali juga merupakan seorang manusia kaki bodek yang sanggup melakukan apa sahaja demi kepentingan hidup tetapi bukan kepentingan rakyat.

Sebagai contoh seperti yang Sangkakala tulis diatas tadi, Syed Ali keluar meninggalkan ahli UMNO selepas BN kalah dalam PRU lepas dan alasan yang diberikan adalah untuk memajukan agama Islam dan bangsa Melayu di Wilayah Persekutuan. 

https://www.bharian.com.my/berita/politik/2018/09/477498/syed-ali-umum-keluar-umno

Tapi apabila BN menerajui semula kerajaan dengan meletakkan YAB Datuk Seri Ismail Sabri sebagai Perdana Menteri, beliau memohon untuk menyertai kembali UMNO dan setelah diterima, beliau dengan tidak langsung mempunyai perasaan malu mengkritik kononnya Presiden perlu diganti oleh Ismail Sabri yang menjawat jawatan Naib Presiden dan Timbalan Presiden kekal sebagai Timbalan Presiden.

Bagi Sangkakala itu jelas menunjukkan bahawa Syed Ali sekarang cuba untuk membodek Perdana Menteri dan mungkin juga ada sesuatu yang kini menjadi perhatian beliau (syed ali)

Syed Ali mengeluarkan kenyataan bangangnya ini apabila mahkamah meminta supaya Presiden UMNO membela diri dimahkamah diatas pertuduhan kes-kes beliau yang rata-rata mengetahui bahawa ianya adalah tuduhan berasaskan politik apabila Presiden UMNO tidak mahu tunduk terhadap permintaan Tun Mahathir supaya UMNO dibubarkan dan digantikan dengan PPBM.

Kepada Syed Ali, Sangkakala boleh katakan sila meninggal sebab UMNO tidak perlukan pandangan terhadap seorang bekas pemimpin bacul seperti kamu.

Tiada ulasan: