Selasa, 25 Januari 2022

BLOGGER SANG KELEMBAI FITNAH ORANG LAGI

Nampaknya blogger yang dikatakan sebagai pengkritik politik masih lagi dengan perangai lamanya memfitnah sana sini untuk mencari sesuap nasi.

Hari ni Zaharin Mohd Yasin cuba pula memfitnah MejGen Dato Zainal dan isterinya dengan mengeluarkan beberapa nama kononnya kroni kepada MejGen berkenaan dalam isu tender TUDM.

Seperti biasa, Zaharin mengeluarkan fitnah agar akan ada pertemuan dengan orang yang difitnah dan akhirnya akan berlaku tawar menawar, itu pun jika yang difitnah nampak boleh dimakan.

Sudah beberapa kali disaman dan pernah juga ditampar dengan selipar oleh seorang facebooker tidak lama dulu jelas tidak membuatkan si Zaharin ni serik.

Sangkakala tak mau cerita lebih-lebih sebab rata-rata mengetahui siapa Zaharin dan dia takkan berhenti dari mengeluarkan fitnah dan ada kemungkinan kali ini Zaharin tersalah pilih padang.

Sangkakala kenal dengan keluarga MejGen ni sebab pernah bertugas bersama dengan isteri beliau dan dari apa yang Sangkakala tau, MejGen ni dari pada menjawat jawatan Left.Col lagi cukup menjaga integriti dalam tugas sehinggalah sekarang.

Bab berbelanja pula Sangkakala nampak keluarga MejGen ni agak bersederhana tapi seperti biasa, besar kawah besarlah keraknya. 

Takkan seorang MejGen nak pakai kereta kancil, kenalah juga jaga reputasi sebagai pegawai tinggi dalam pasukan dan.

Apa yang pasti, Sangkakala nampak ada yang tak puas hati dengan beliau dan mungkin juga mengupah hantu raya tak bertuan seperti  Zaharin untuk membuat onar.Tiada ulasan: