Jumaat, 28 Januari 2022

PRN JOHOR MAKIN PANAS !! MAHIADDIN AKHIRNYA MENGAKU PENGKHIANAT

Nampaknya Pilihanraya Negeri Johor yang akan berlangsung tidak berapa lama lagi ekoran pembubaran DUN yang dilakukan oleh DYMM Sultan Johor setelah mendapat nasihat dari YAB Menteri Besar semakin panas.

Ini berikutan seorang ADUN dari PPBM bertindak keluar dari parti dan menyokong Barisan Nasional mengundang kemarahan Presiden parti PPBM.

Dalam masa sama, Tan Sri Mahiaddin menempelak tindakan ADUN berkenaan kerana dilabelkan sebagai pengkhianat parti dan apa yang menariknya ialah Mahiaddin mungkin secara tidak sengaja membuka pekung beliau sendiri mengkhianati Pakatan Harapan satu ketika dulu.Mahiaddin menmpersoalkan apa yang bakal diperolehi oleh ADUN berkenaan dengan melakukan pengkhianatan kepada BERSATU sedangkan beliau dulu khianat kepada PH memperolehi jawatan Perdana Menteri.

Itu merupakan satu pengakuan yang menunjukkan bahawa Mahiaddin khianati Pakatan Harapan bukanlah kerana untuk memperjuangkan rakyat tetapi ianya adalah untuk memenuhi kehendak nafsu semata-mata.

Umum mengetahui bahawa Mahiaddin bukan sahaja mengkhianati Pakatan Harapan malah sebelum itu beliau juga mengkhianati UMNO dan ia juga ada kemungkinan kerana jawatan dan kedudukan.

Kini tiba masa giliran Mahiaddin pula untuk merasakan bagaimana perasaan dikhianati oleh orang sendiri kerana itu jugalah apa yang dirasakan oleh orang-orang UMNO dulu.


Tiada ulasan: