Khamis, 9 Mac 2023

PESAING AZLAN AL AMIN MENGATA DIRI SENDIRI

Rasanya pembaca masih ingat tentang pesaing Dato Azlan Al Amin yang menggunakan nama Che Wan Al Lakazam dalam laman muka buku beliau.

Baru baru ni Che Wan Al Lakazam memuat naik satu status seperti mana yang Sangkakala kongsikan dibawah.


Menurut status yang terdapar di dinding muka buku milik beliau yang berbunyi "MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA, NIAT NAK BERJAYA, MATLAMAT NAK KAYA, TETAPI NOAT DAN MATLAMAT INI DILAKUKAN DENGAN MENGANIAYA ORANG LAIN, HUKUMNYA HARAM".

Sangkakala tertanya tanya juga, adakah Che Wan Al Lakazam mengata dirinya sendiri sebab, Che Wan Al Lakazam dikatakan pernah menjual tanah lot semasa berkerja sebagai agen hartanah untuk sebuah syarikat (rujuk artikel terdahulu) dan dilaporkan juga bahawa sehingga kini masih ada pembeli yang tidak menerima geran milikan tanah mereka sejak tahun 2010.

Satu lagi, dengan cara menyerang Dato Azlan, adakah dikira halal sedangkan sudah jelas terbukti Che Wan Al Lakazam melakukan serangan bermotifkan perniagaan semata mata.

Walaupun Che Wan mengatakan bahawa beliau ingin membantu supaya tiada lagi orang tertipu dengan Dato Azlan, Sangkakala percaya ianya hanyalah retorik semata mata sebab, tidak ada seorang pun pelanggan yang dikatakan ditipu oleh Dato Azlan dibantu oleh Che Wan kerana tidak ada seorang pun yang mendakwa mereka tertipu.

Yang ada hanyalah pembeli pembeli yang bermasaalah kemudian berjumpa dengan Che Wan dan Che Wan pula mengambil kesempatan dari cerita mereka tanpa membuat penyelidikan terlebih dahulu.

Nanti Sangkakala akan ceritakan bagai mana Che Wan memanipulasi cerita dari pembeli yang  bermasalah ini dalam tulisan yang lain.

Sehingga itu, jika penulisan Che Wan merujuk kepada diri beliau sendiri, maka Alhamdulillah, mungkin hidayah Allah telah tiba kepada beliau.

Tiada ulasan: