Ahad, 12 Mac 2023

KISAH BERMULA SERANGAN KEPADA AZLAN AL AMIN siri kedua

Seperti yang Sangkakala janjikan semalam, hari ni Sangkakala sambung episod kedua bermulanya serangan kepada Dato Azlan Al Amin.

Dalam artikel semalam Sangkakala ada mengatakan bahawa arwah Hj Ramli mempunyai 4 orang anak dimana 3 dari mereka adalah lelaki dan seorang perempuan.

Arwah Hj Ramli sebelum menghembuskan nafas terakhir ada mengamanahkan beberapa keping geran tanah kepada Dato Azlan untuk diserahkan kepada anak perempuan arwah dan sebaik sahaja arwah menghembuskan nafas, Dato Azlan telah menyerahkan geran berkenaan kepada anak perempuan arwah.

Mungkin juga kerana ini Shahruldi (anak arwah yang sulong) merasa tercabar kerana arwah tidak menyerahkan geran tersebut kepada beliau semasa hidup tetapi diserahkan kepada Dato Azlan.

Ini juga menjadi modal kepada Che Wan Al Lakazam menuduh Dato Azlan menunjukkan geran bukan kepunyaan beliau kepada para pembeli dan menuduh Dato Azlan bergaya dengan harta orang.

Tuduhan ini yang membuatkan Sangkakala rasa geli hati kerana mana ada manusia bodoh yang percaya bahawa seseorang itu memiliki tanah sedangkan nama dalam geran adalah nama orang lain. 

Kalau Dato Azlan mengemukakan geran tanah milik arwah kepada orang sedangkan nama dalam geran adalah nama arwah, adakah orang itu akan percaya bahawa tanah berkenaan milik Dato Azlan? 

Oleh kerana terlihat akan masalah ini maka ada kemungkinan juga Che Wan mengambil kesempatan mengatakan bahawa Dato Azlan berpoya poya dengan menunjukkan geran (atas nama orang lain) sebagai milik beliau dan menggunakan geran berkenaan untuk menipu orang ramai.

Tetapi sehingga kini tidak seorang pun tampil untuk mendapatkan pembelaan dengan mengatakan bahawa mereka ditipu oleh Dato Azlan.

Ini juga ada kemungkinan membuatkan Che Wan merasa gagal untuk menjatuhkan reputasi Dato Azlan dengan kes arwah Hj Ramli sehinggakan beliau (Che Wan) cuba pula dengan mengaitkan kisah orang lain.


Sambungan kisah dalam episod akan datang....

Tiada ulasan: