Jumaat, 17 Mac 2023

GAGAL BUKTIKAN AZLAN AL AMIN SALAH!! TERUS CHE WAN AL LAKAZAM SALAHKAN UNDANG UNDANG

Garam dan gula pun tak mampu nak dibezakan, macam mana nak bezakan benda sah dengan tak sah.

Itu yang berlaku kepada pesaing Dato Azlan yang bernama Che Wan Al Lakazam.

Dalam salah satu status beliau, Che Wan memasukkan kenyataan seperti dibawah.Garam dan gula sama? Sedangkan budak umur 7 tahun pun mampu untuk bezakan diantara bentuk garam dan bentuk gula tapi Che Wan tak mampu untuk membezakan dua perasa tersebut dan mungkin juga sebab terlalu sibuk nak jatuhkan perniagaan orang maka tak sempat nak belajar mengenali garam dan gula.

Dalam ruangan komen pula jelas Che Wan mengatakan bahawa "Undang Undang tidak pernah menyebelahi kita jika kita kekurangan wang dan pengaruh".

Ini Sangkakala dapat agak ditujukan kepada Dato Azlan yang mana Che Wan pernah meminta beberapa pembeli bermasaalah membuat laporan polis tetapi setelah Dato Azlan menjukkan bahawa setiap pembelian berkenaan mempunyai surat perjanjian yang sah di sisi undang undang maka tidak ada pendakwaan dapat dilakukan kepada Dato Azlan dan ini yang membuatkan Che Wan bertambah kecewa.

Berkenaan dengan menggunakan peguam pula, kalau benar Dato Azlan seorang penipu dan menipu pembeli sudah pasti yang menjalankan pendakwaan kepada Dato Azlan ialah Pendakwaraya dan belum pernah dalam sejarah, si pengadu membuat bayaran kepada Pendakwaraya untuk mendakwa seorang tertuduh.

Jadi dakwaan Che Wan tentang undang undang tu hanyalah retorik selepas gagal memberikan bukti bahawa Dato Azlan menipu serta menjalankan perniagaan yang tidak sah disisi undang undang.

Tiada ulasan: