Sabtu, 18 Mac 2023

CHE WAN AL LAKAZAM TAK MENGAKU IRI HATI DENGAN AZLAN AL AMIN

Sangkakala selalu scroll dinding muka buku Che Wan Al Lakazam dan banyak kali Sangkakala lihat Che Wan Al Lakazam mengatakan bahawa beliau tidak sekali ada perasan cemburu kepada Dato Azlan Al Amin tetapi beliau (Che Wan) kononnya nak menyelamatkan orang ramai daripada ditipu oleh Dato Azlan.

Tapi apa yang peliknya, Sangkakala lihat, Che Wan Al Lakazam mencipta akaun muka buku beliau hanya untuk mengkritik perniagaan Dato Azlan. Tak nampak cerita lain selain daripada itu, apa motif beliau? 

Untuk makluman, Che Wan juga mempunyai perniagaan jualan tanah lot sepertimana yang Sangkakala pernah masukkan dalam laman blog ini sikit masa dulu.

Keldua dua mereka ini mempunyai perniagaan di Besut Terengganu dan sudah pastilah jualan tanah lot Dato Azlan agak tinggi berbanding Che Wan, ini kerana Dato Azlan menjual tanah dengan menggunakan kaedah bayaran secara ansuran dan setiap pembeli diberikan taklimat tentang status tanah yang bakal mereka beli.

Kenapa Sangkakala selalu mengatakan bahawa Che Wan mempunyai sifat iri hati pada Dato Azlan? 

Baru baru ini Dato Azlan mengumumkan bahawa beliau akan menghentikan jualan tanah lot tetapi akan menukar modus operandi atau lebih tepat Sangkakala katakan menaik taraf perniagaan beliau daripada jualan tanah lot kepada pembinaan bangunan dan perumahan.

Sepatutnya perkara ini menggembirakan hati Che Wan Al Lakazam kerana sudah pastilah tidak ada lagi orang yang akan ditipu sepertimana yang selalu disebutkan oleh Che Wan.

Tetapi apa yang berlaku? Che Wan Al Lakazam terus memberikan persepsi negatif kepada Dato Azlan, kenapa Che Wan masih tidak puas hati? Ini yang Sangkakala kata ada perasaan hasad dengki bersarang dalam hati Che Wan.

Beliau bukan hendak menyelamatkan mana mana pihak tetapi lebih kepada untuk menghancurkan perniagaan Dato Azlan dan mungkin jika perniagaan Dato Azlan lingkup, maka Che Wan pula akan memonopoli perniagaan jualan hartanah di Besut dan mungkin seluruh negara.

Baru baru ini, Dato Azlan bersama rombongan berangkat ke Qatar untuk menghadiri sebuah convention, itu juga jadi bahan kutukan Che Wan Al Lakazam. 

Che Wan Al Lakazam mungkin lupa, dia mengutuk mengeji Dato Azlan dalam masa sama Dato Azlan terbang lebih tinggi dan Che Wan masih duduk di takuk yang sama.

Nanti Sangkakala kisahkan pula lawatan Dato Azlan ke Qatar bersama delegasi beliau.


Tiada ulasan: