Selasa, 7 Mac 2023

BUKTI ADA ORANG DENGKI DENGAN AZLAN AL AMIN

Apabila Dato Azlan Al Amin mengumumkan bahawa syarikat beliau akan mengubah strategi pernigaan daripada jualan tanah lot kepada pembinaan bangunan dan perumahan, maka serangan telah pun dimulakan oleh orang yang sama menyerang tentang jualan tanah lot.

Kalau anda semua masih ingat tentang seorang lelaki yang pernah menjadi pemandu kepada Dato Azlan semasa beliau menjadi agen hartanah yang Sangkakala tulis tidak lama dahulu, orang yang sama juga mengkritik perancangan Dato Azlan untuk menukar plan perniagaan.

Ini jelas menunjukkan bahawa orang ini mempunyai satu perasaan hasad dan dengki kepada Dato Azlan.

Dengan menggunakan nama samaran dalam laman muka buku, orang ini tidak pernah berhenti kononnya untuk menyelamatkan pembeli tanah lot yang dijual oleh syarikat Dato Azlan tertipu, sedangkan beliau sendiri tidak dapat melunaskan janji kepada pembeli semasa beliau berkerja sebagai agen hartanah dan mungkin beliau masih ingat Syarikat Gunung Cipta SDN BHD yang juga dikatakan milik bapa saudara beliau.

Susah sangat Sangkakala nak taip beliau ni, biarlah Sangkakala buka nama akaun muka beliau, orang ini menggunakan nama akaun Che Wan Al Lakazam dan Che Wan ini nampaknya orang yang cuba menutup kesalahan yang beliau lakukan sejak tahun 2010. Lama kan? 13 tahun berlalu dan masih ada pembeli yang tidak menerima geran milikan.

Nanti Sangkakala tulis pasal kisah 2010 ni, sekarang kita fokus Che Wan memang dengki dengan kejayaan Dato Azlan dan sanggup lakukan apa sahaja demi untuk menjatuhkan reputasi Dato Azlan dan syarikat beliau.


Ini adalah posting yang Sangkakala boleh anggap sebagai posting bodoh dari Che Wan. Nak tanya Che Wan, berapa ramai dikalangan pemaju yang bermula sebagai tukang ikat bata? Tukang ikat besi? Tukang potong kayu? Tukang pasang lantai dalam Malaysia ni? Sebagai contoh, Che Wan dulu hanyalah pemandu kepada Dato Azlan sebelum menyertai syarikat Gunung Cipta itu pun setelah Dato Azlan meninggalkan syarikat berkenaan kerana melihat ada kepincangan dalam penjualan tanah berkenaan. 

Persoalannya disini, Adakah pengalaman sebagai pemandu yang kemudiannya mendapat imbuhan jualan tanah dari Dato Azlan sehingga mampu membeli sebuah kereta Proton Wira warna hijau membolehkan Che Wan menjadi agen hartanah? 

Kalau nak dibandingkan dengan syarikat Dato Azlan, beliau mempunyai kekuatan dimana pasukan perniagaan beliau adalah dari pelbagai latar belakang. Dan ini memberikan keyakinan kepada beliau untuk menukar modus operandi syarikat.

Apa yang paling penting ialah, Che Wan kena ganti tempat Dato Azlan dengan cara membuat jualan tanah lot secara ansuran dan kalau itu pun Che Wan belum mampu laksanakan, maka lebih baik Che Wan jadi pemandu Dato Azlan semula untuk mendapatkan pengalaman.


Nota kaki - Kali ni kita buka gelanggang untuk berpencak, untuk menyerang ni Sangkakala takde masalah sebab memang makanan dari dulu penulisan adalah menyerang. Jadi Che Wan kena bersedia dari sekarang.

Tiada ulasan: