Rabu, 8 Mac 2023

AZLAN AL AMIN LEBIH DIPERCAYAI DI LAMAN SOSIAL

Kalau nak diikutkan trend dalam laman muka buku diantara Dato Azlan Al Amin dengan Che Wan Al Lakazam (pendengki) jelas menunjukkan bahawa Dato Azlan lebih popular. Ini dapat dibuktikan dengan tandaan SUKA di posting diantara Dato Azlan dengan Che Wan.

Sangkakala buktikan dengan tangkap layar milik mereka berdua di mana dalam tempoh 3 jam sebuah posting dinaikkan, Dato Azlan telah mendapat lebih 1900 jumlah butang SUKA manakala Che Wan pula dalam tempoh 2 hari hanya mendapat 1200 butang SUKA.

Ini dapat membuktikan bahawa lebih ramai yang menyukai apa yang disebut oleh Dato Azlan tentang perniagaan serta motivasi bagaimana untuk berjaya berbanding Che Wan al Lakazam yang lebih kepada adu domba hasad dengki.


Lagi satu, daripada komen komen yang Sangkakala baca di laman muka buku Dato Azlan, tidak ada lagi orang yang mengiyakan apa yang disebut sebagai penipu dan sebagainya kepada Dato Azlan, malah rata rata komen menunjukkan sokongan mereka kepada Dato Azlan.

Mungkin Che Wan tak perasan bahawa tindakan beliau memfitnah Dato Azlan tidak berkesan dimana komen komen di laman muka buku beliau hanyalah dikalangan orang yang sama yang mahu melihat kejatuhan Dato Azlan.

Paling best bila Che Wan mengatakan dalam sebuah entri bahawa beliau rindukan LOD atau Letter Of Demand daripada peguam Dato Azlan sedangkan LOD telah pun dihantar dan dengan LOD berkenaan beliau mengatakan bahawa beliau adalah pejuang kepada mereka mereka yang teraniaya sedangkan Dato Azlan pula tidak pernah menerima walau sekeping LOD daripada pembeli pembeli yang dikatakan ditipu oleh beliau.

Jadi dalam kes ini siapa sebenarnya yang menipu? Dato Azlan atau Che Wan? Kalau benar Dato Azlan menipu sudah pasti akan ada LOD dari peguam dimana semua urusan jual beli tanah selama ini memiliki surat perjanjian yang sah disisi undang undang.


Tiada ulasan: