Khamis, 16 Mac 2023

ASYIK SERANG AZLAN AL AMIN!! CHE WAN AL LAKAZAM TUNJUK KEBODOHAN DIRI

Akibat daripada asyik mencari kesalahan orang, pesaing Dato Azlan yang acap kali mengeluarkan kenyataan berbaur kebencian akhirnya menunjukkan kebodohan dirinya melalui laman media muka buku miliknya.

Daripada apa yang Sangkakala baca, rata rata mereka yang memberikan komen juga seolah olah tidak mempunyai akal fikiran untuk berfikir secara rasional.

Sangkakala masukkan beberapa tangkap layar yang menunjukkan status yang dimuat naik oleh Che Wan Al Lakazam dibawah.Tangkap layar pertama dan kedua diatas jelas menunjukkan bahawa Che Wan Al Lakazam mengatakan bahawa Mustakim salah seorang kakitangan Dato Azlan memberikan penjelasan secara terperinci tentang penjualan baki tanah lot kepada orang ramai sebelum Dato Azlan berhijrah sepenuhnya kepada pembinaan bangunan dan perumahan.

Bagi Sangkakala itu adalah perkara biasa dilakukan oleh mana mana kakitangan syarikat yang memiliki produk dengan memberikan penjelasan terdahulu kepada pembeli.

Che Wan juga seolah olah mengatakan Mustakim terkedu apabila orang yang berminat menyatakan bahawa beliau berkerja sebagai Perancang Bandar. Che Wan juga memperlekeh perkataan MasyaAllah yang disebut oleh Mustakim setelah mengetahui bahawa orang yang berhubung dengan beliau merupakan seorang Perancang Bandar.

Tetapi orang ini tidak menyatakan sama ada dia bertugas sebagai Perancang Bandar di bawah Pihak Berkuasa Tempatan atau dibawah syarikat swasta. Dari apa yang Sangkakala baca, orang yang mengaku sebagai Perancang Bandar ini juga tidak memberikan apa apa komen tentang penjualan tanah lot yang dibuat oleh Dato Azlan. Malah beliau mengatakan bahawa beliau faham. Jadi di mana masaalahnya? 

Lagi satu, Sangkakala agak musykil, kenapa Perancang Bandar berkenaan buat tangkap layar perbualan beliau dengan Mustakim kemudian dihantar kepada Che Wan? Adakah orang berkenaan benar benar Perancang Bandar atau salah seorang rakan komplot Che Wan. Al maklumlah sekarang ni kan nombor telefon boleh dibeli dengan harga semurah RM 10 di 7 Eleven.

Sangkakala nak bagi tau pada Che Wan, kalau benar orang ini berkerja sebagai Perancang Bandar dan dia mengakui bahawa dia mengetahui prosedur penukaran status dan permohonan untuk mendapatkan geran, maka tidaklah dikatakan Dato Azlan menipu pembeli dan Perancang Bandar ini pun berminat untuk membuat pembelian tanah tersebut kerana harganya yang murah.

Itu le yang Sangkakala kata Che Wan tunjuk dirinya bodoh sebab dia tak tau bahawa setiap orang yang menggunakan TPr pada pangkal namanya bagi setiap urusan surat menyurat adalah Perancang Bandar atau dalam bahasa Inggerisnya di sebut sebagai TOWN PLANNER.

Malah bekas Menteri Komunikasi, Tan Sri Annuar Musa juga merupakan seorang Perancang Bandar. Cuma dalam kes Che Wan ni kita tak pasti kot kot orang ini cuma seorang kerani di syarikat Perancang Bandar.


Tiada ulasan: