Walaupun hebat diserang didalam media sosial, namun sosok tubuh orang yang bernama Dato Azlan Al Amin tidak pernah ambil pusing.
Walau bagai mana pun, sebagai manusia biasa, Azlan juga rasa tercabar dan akhirnya membawa penyerang penyerang beliau ke kamar mahkamah dan disana biarlah keadilan yang menentukannya.
Tak ramai Sangkakala lihat usahawan hartanah malah mungkin tiada melainkan Azlan yang turun membantu memindahkan mangsa banjir dengan menggunakan kenderaan pribadi milik beliau.
Kenderaan tersebut juga bukanlah berharga puluhan ribu malah ianya berharga lebih dari 300 ribu namun harga berkenaan bukanlah menjadi penghalang beliau untuk berbakti kepada masyarakat.
Gambar gambar diatas menunjukkan bantuan yang dihulurkan oleh Dato Azlan semasa kejadian banjir di Besut Terengganu.
Walaupun menjalan khidmat membantu masyarakat yang ditimpa musibah, namun penyerang penyerang ini masih lagi menggunakan naratif bahawa Dato Azlan seorang penipu namun sehingga kini beliau tidak pernah di dakwa di mahkamah.
Kerana apa beliau tidak didakwa? Sudah pasti si penyerang mengatakan bahawa Dato Azlan menggunakan kuasa wang bagi melindungi dirinya.
Mungkin hati penyerang penyerang ini sudah diselaputi dengan kehitaman hingga tidak mampu untuk melihat kebaikan dan akhir membawa kepada fitnah dan adu domba.
Tapi apa yang Sangkakala nampak, serangan tersebut langsung tidak memberi kesan kepada Dato Azlan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan