Selasa, 28 Februari 2023

SAH AZLAN AL AMIN HENTIKAN JUALAN TANAH LOT SECARA ANSURAN !!

Sangkakala ada muat naik satu status yang mengatakan bahawa Dato Azlan Al Amin menghentikan jualan tanah lot secara bayaran ansuran yang selama ini dicemburui oleh pihak pesaing beliau.

Dalam laman muka buku beliau, Azlan mengesahkan bahawa jam 5 petang tadi merupakan jualan lot tanah secara ansuran terakhir beliau.Ini mungkin akan membuatkan pesaing beliau yang kerap kali selama ini menaburkan kata kata fitnah disertai dengan menghasut para pembeli kononnya Dato Azlan seorang penipu dengan menjual tanah lot lidi dan sebagainya.

Kegembiraan mereka ini sebenarnya hanyalah permulaan kepada kemusnahan mereka sendiri kerana Sangkakala amat yakin dan percaya ramai yang akan menyumpah seranah mereka (pesaing) dan tidak kurang juga yang mendoakan kehancuran mereka.

Kerana apa? Kerana mulut mulut puaka merekalah maka orang yang tidak mempunyai kelayakan pinjaman dengan institusi kewangan tidak lagi dapat membeli tanah tapak kediaman.

Adakah mereka (pesaing) mampu untuk melakukan seperti mana yang dilakukan oleh Dato Azlan selama ni? Jawapannya tidak, mereka tidak akan mampu sebab mereka akan menjual hartanah ini dengan cara si pembeli membeli secara tunai atau mendapatkan pinjaman bank dan berapa ramai yang mampu untuk membuat pembelian secara tunai? Dan adakah semua orang layak untuk mendapatkan pinjaman bank?

Si pesaing takkan memikirkan perkara ini kerana bagi mereka keuntungan adalah dihadapan.

Apa yang Sangkakala nak pesan pada pesaing pesaing Dato Azlan ialah, Allah SWT telah berjanji bahawa barang siapa memudahkan urusan orang lain maka Allah akan memudahkan urusan mereka, barang siapa yang menjaga aib orang lain maka Allah akan menjaga aib mereka.


Tiada ulasan: