Ahad, 19 Februari 2023

PUNCA KENAPA AZLAN AL AMIN DISERANG

Dalam setiap perniagaan sudah pasti ada pesaing pesaing yang akan iri hati dengan kejayaan yang dikecapi, namun ada dikalangan pesaing pesaing ini akan melakukan serangan secara radikal dan brutal bagi menumbangkan lawan mereka.

Perkara ini juga tidak terlepas daripada menimpa usahawan hartanah, Dato Azlan Al Amin yang merupakan usahawan hartanah yang berjaya.

Tohmahan demi tohmahan dilemparkan tetapi sedikit pun tidak melunturkan semangat beliau untuk terus berusaha mencapai apa yang beliau hajati.

Jelas sekali pesaing pesaing Dato Azlan cemburu apabila syarikat yang dikendalikan oleh beliau mampu menjual ratusan lot tanah sebulan berbanding dengan syarikat lain. Apa rahsianya?

Syarikat Dato Azlan Al Amin menawarkan pembelian tanah lot ini secara bayaran ansuran dan dalam tempoh tertentu yang dimeterai dalam perjanjian pembeli akan mendapat geran tanah mereka.

Jika selepas tempoh berkenaan, tanah tersebut masih belum mendapat geran hak milik, pembeli boleh membuat keputusan sama ada untuk meneruskan urusan jual beli atau membatalkannya dan wang yang dikeluarkan sebelum itu akan dipulangkan semula.

Skim pembelian tanah melalui pinjaman tanpa faedah ini merupakan kekuatan kepada syarikat Dato Azlan, tanpa perlu membuat pinjaman pada mana mana institusi kewangan, pembeli mampu untuk memiliki tanah mereka sendiri.

Ekoran daripada apa yang dilakukan oleh syarikat Dato Azlan inilah yang membuatkan pesaing pesaing beliau merasa cemburu hingga ada yang melancarkan perang fitnah terhadap beliau dan kini si pemfitnah berkenaan sudah pun diberikan notis saman oleh Dato Azlan.

Bagi Sangkakala, nak bersaing biarlah secara sihat, kalau tak mampu jadi garam janganlah cuba menjadi langau, tak perlulah mengeluarkan pelbagai fitnah kepada orang lain kerana kegagalan kita sendiri.

Tiada ulasan: