Selasa, 21 Februari 2023

LAGI SEKALI PESAING AZLAN AL AMIN TUNJUK KEBODOHAN DIRI

Lebih kurang 3 hari lepas, Sangkakala ada terbaca coretan di dinding muka buku seorang pesaing Dato Azlan Al Amin yang mengatakan "APA MOTIF MENGAKU SEBAGAI JUTAWAN SEDANGKAN TANAH EKAR YANG DIA BELI DENGAN TUAN ASAL PUN DIA TAK MAMPU BAYAR SECARA TUNAI??

Kemudian di pesaing ni pun keluarkanlah ntah bila punya surat perjanjian seperti di bawah.


Yang kelakarnya si pesaing ni masukkan beberapa perkara dan dijadikan satu macam rojak petis atau rojak pasembor penang.

Yang pertama bab JUTAWAN. 

Takde pula dia nak tunjuk mana kenyataan Azlan yang mengaku bahawa beliau seorang jutawan. Kalau setakat sewa helikopter untuk pulang ke kampung dikira jutawan itu adalah dalam pemikiran si pesaing. Ianya tidak keluar dari mulut Azlan sendiri.

Perihal jutawan ni dikategorikan apabila seseorang itu memiliki kekayaan sebanyak RM 1 juta dan keatas. Apabila kekayaanya berkurangan walaupun 1 sen, status jutawan tersebut akan hilang.

Harap pesaing Dato Azlan boleh hadam dengan perkara ni.

Yang kedua pula bab pembelian tanah.

Si pesaing mengatakan bahawa Dato Azlan tidak membeli tanah secara tunai untuk diusahaniagakan. Bagi Sangkakala, selagi ada persetujuan diantara kedua pihak iaitu Dato Azlan dan pemilik tanah, ianya bukanlah isu yang perlu diambil peduli oleh si pesaing ni.

Adalah lebih baik pesaing ini selesaikan isu geran beberapa tanah yang dijual bertahun tahun lalu yang sehingga kini belum lagi mendapat geran.

Dan kalau ada unsur penipuan atau sebagainya, hanya pemilik tanah yang berhak untuk mengambil tindakan sedangkan si pesaing boleh lah tunggu di kantin mahkamah sementara perbicaraan bermula itupun kalau pihak pendakwa melihat ada kes, kalau takde boleh le balik naik Proton Wira warna hijau yang dibeli dengan menggunakan duit imbuhan yang diberikan oleh Dato Azlan semasa menjadi pemandu beliau dulu.

Disini sebenarnya Sangkakala nak nasihatkan si pesaing, jangan kita tunjuk kebodohan kita pada orang, sebab yang malu nanti 1 keturunan.


Tiada ulasan: