Isnin, 27 Februari 2023

AZLAN AL AMIN TERUS MENDAPAT SOKONGAN PEMBELI TANAH LOT

Semalam Sangkakala coretkan sebuah artikel yang mengatakan bahawa Dato Azlan Al Amin, usahawan hartanah yang dikecam hebat oleh pesaing beliau dengan pelbagai dakyah dan fitnah akan menukar modus operandi syarikat Haji Land Berhad daripada jualan tanah lot kepada pemaju perumahan dan bangunan.


Dato Azlan juga dilihat sudah mengorakkan langkah dengan menubuhkan sebuah lagi syarikat yang dinamakan DL Developer Berhad bagi menjayakan projek projek pembinaan rumah kediaman dan bangunan dan ini menambah keyakinan bahawa beliau sudah bersedia untuk melaksanakan 1 satu lagi cabang perniagaan sebagai usahawan hartanah.

Ramai yang menyokong beliau dalam pembentukan modus operandi syarikat tetapi ada juga yang meluahkan perasaan kecewa apabila Dato Azlan mengucapkan selamat tinggal kepada perniagaan hartanah (jualan tanah lot).Apa yang Sangkakala nampak disini, walaupun dikecam dan diperlekeh oleh pesaing beliau yang sakit hati dengan kejayaan yang beliau kecapi, ianya tidak mencacatkan kepercayaan orang ramai dengan apa yang beliau lakukan.

Masakan tidak, belum ada mana mana syarikat yang menjual hartanah dalam bentuk bayaran bulanan tanpa terikat dengan pihak bank dan ini membolehkan mereka mereka yang tidak cukup kelayakan membuat pinjaman bank memiliki hartanah dan ini merupakan antara sebab kenapa beliau diserang hebat.

Nanti Sangkakala akan coretkan kisah bagaimana permulaan fitnah ini berlaku dan kenapa ianya berlaku sebab sudah sampai masanya kita semua perlu tahu kedudukan sebenar supaya segala fitnah ini tidak terus berleluasa.

Masa untuk menyerang? Tidak, ianya masa untuk memperbetulkan keadaan dan menafikan fitnah dari manusia manusia berhati hitam pekat dan likat.

Harap pembaca semua sabar dan teruskan membaca apa yang akan Sangkakala coretkan nanti.

Tiada ulasan: